Vochtmeter om vochtmetingen mee te doen

Vocht is onbetwist de grootste vijand van een caravan of camper. Als vocht kan indringen in de vloer, de wanden of het dak van een caravan of camper kan dit tot verrotting van houten delen leiden. Een flinke schade kan het gevolg zijn.

Om dit te voorkomen kun je het beste regelmatig een vochtmeting laten uitvoeren. Bij deze controle wordt op meer dan 30 punten gemeten. Van elk gemeten punt wordt in het rapport de waarde aangetekend. indien een punt niet gemeten kan worden wordt dit ook in het rapport vermeld.

Laat regelmatig uw caravan of camper controleren.

Vocht meten met een vochtmeter in een camper

Vochtcheck nader bekeken

Meetpunten bij het dak wordt in de vier hoeken gemeten op de verbinding dak/wand. De dakluiken worden rondom gemeten en ook de doorvoeren, zoals de schoorsteen en een eventueel aanwezige antennemast, krijgen extra aandacht. Het meten van de voor-en achterwand en de zijwanden nemen de meeste tijd in beslag. Elke wand wordt in de boven-en onderhoeken gemeten. Per wand wordt verder rond alle doorvoeren gemeten, zoals deuren en ramen. Maar ook rond serviceluiken.

Bij de vochtmeting van de vloer worden alle vier hoeken van de bodemplaat gemeten. De meter wordt vanuit een hoek van links naar rechts verplaatst binnen de beschikbare ruimte. Ook rond de wielkasten wordt de vloer gemeten.

Vocht meten op dak van camper met vochtmeter
Rapport van vochtmeting

Rapport

Overzicht van meetpunten van vochtcheck

Meetpunten